Banana Split Parfait

Ați pățit vreodată să vă fie poftă de ceva, fie că e vorba de un fel de mâncare sau un desert, și să vreți să îl reinterpretați? La asta mă gândeam și eu când mi-a venit ideea asta.

În trenul gândurilor cu ”ce să fac eu dulce azi?” s-a strecurat cumva și ideea de banana split. Poate că mulți dintre voi știți, dar dintre cei care nu știu pentru banana split ai câteva elemente esențiale: înghețată, banană, frișcă și cireașa din vârf. Alte toppinguri sunt alese în funcție de preferințele personale. Pentru că nu aveam loc în frigider pentru atâta înghețată (vorbim de 3 tipuri: ciocolată, căpșuni și vanilie), am zis să fac un parfait. Iese și mai ușor și, teoretic, se face și mai repede. Da, normal, că pe mine mă duce capul să nu cumpăr înghețată, dar să mă pun să fac ce am făcut aici.

Acesta este genul de desert la care îți spui ”o să iasă imediat și o să fie super”. Și chiar iese repede, și chiar e super. Ce să mai zic că nici nu e super dulce?

Ingrediente

  • 600 g iaurt
  • 150 g ciocolată mărunțită
  • 150 g căpșuni
  • 200 g frișcă lichidă
  • 2 banane
  • 50 g mango (poate fi înlocuit cu ananas)
  • cireșe maraschino
  • caramel sărat (rețeta aici – Caramel sărat)

Obs. Cu excepția caramelului, toate ingredientele ar trebui să fie ținute la rece în prealabil.

Mod de preparare

  • Începem prin a împărți iaurtul în 3 părți egale (câte 200g).
  • Punem 200 g iaurt și 100 g ciocolată în blender și mixăm până când avem o compoziție omogenă, după care transferăm în pahare/borcane și spălăm paharul de la blender.
  • Peste vom pune ciocolata rămasă.
  • Punem alte 200 g iaurt și 100 g căpșuni în blender și mixăm iar până când compoziția este omogenă, după care, la fel, transferăm în pahare/borcane și spălăm paharul de la blender.
  • Peste vom pune căpșunii rămași tăiați cubulețe.
  • Iaurtul rămas împreună cu esența de vanilie le amestecăm bine și punem deasupra în pahare.
  • Peste punem mango/ananas tăiat cuburi mici.
  • Într-un bol mixăm frișca până când face vârfuri tari.
  • Transferăm frișca într-un poș sau pur și simplu o punem în pahare cu ajutorul unei linguri.
  • Decojim bananele și le tăiem în jumătăți egale, pe lungime și pe înălțime.
  • Punem bananele în pahar, decorăm cu caramel și cireșe maraschino.