Biscuiți de ovăz cu cremă

Zilele de luni nu au cea mai bună reputație din mai multe motive. Ce motive? Păi ar fi vorba de: luni mergem iar la muncă, luni e gata weekend-ul. Sau aș putea să mă gândesc și la faptul că atunci când ne propunem să facem ceva zicem că începem ”săptămâna viitoare”, lucru care implicit înseamnă luni. Și când e vorba să ne părăsim zona de confort și să încercăm lucruri noi, devenim puțin repulsivi față de ziua în care urmează să facem asta. Ugh. Ce ți-e și cu zilele astea de luni.

Eu nu am văzut niciodată zilele de luni atât de rele. Pentru mine o zi de luni era ”Ah, super! E luni. Mai câteva zile și e weekend iar!”. Bine, eu sunt omul care în 26 decembrie zice tare clar și răspicat ”Imediat vine iar Crăciunul. Las că vedeți voi!”.

Pentru că zilele de luni sunt puțin amare pentru unii dintre voi, de ce să nu le îndulciți cu niște sandwich-uri de biscuiți moi cu o cremă fină și pufoasă la mijloc? Așa-i că deja sună PUȚIN mai bine ziua de luni? Dacă sunteți de acord cu mine, atunci trebuie neapărat să încercați și voi acești biscuiți de ovăz cu cremă!

Ingrediente

Biscuiți

  • 200 g făină
  • 75 g fulgi de ovăz
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță cuișoare
  • 1/4 linguriță sare
  • 115 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahăr brun
  • 90 g miere
  • 1 ou
  • 1 linguriță esență de vanilie

Cremă

  • 300 g cremă de brânză Philadelphia Original
  • 50 g zahăr pudră

Mod de preparare

Biscuiții

  • Într-un bol punem untul și zahărul brun și mixăm circa 1-2 minute, până când compoziția are o consistență cremoasă.
  • Adăugăm pe rând mierea, oul și esența de vanilie și mixăm până când compoziția este fină și cremoasă.
  • Într-un bol mare amestecăm ingredientele uscate: făina, fulgii de ovăz, praful de copt, scorțișoara, cuișoarele și sarea.
  • Adăugăm ingredientele uscate treptat peste cele umede și mixăm la viteză mică până când avem o compoziție omogenă, după care dăm aluatul la frigider pentru o oră.
  • Preîncălzim cuptorul la 175°C.
  • Tapetăm două tăvi cu hârtie de copt.
  • Scoatem aluatul de la frigider și formăm bile de dimensiuni aproximativ egale pe care le punem în tăvi la distanță de cel puțin 5-6 cm între ele pentru a nu se lipi când dăm la cuptor.
  • Dăm la cuptor la 175°C pentru 10-11 minute (chiar dacă va părea că biscuiții sunt moi când îi scoatem de la cuptor, nu îi lăsați mai mult, altfel rezultatul va fi greu de mestecat).
  • Scoatem de la cuptor și lăsăm să se răcească complet.

Crema

  • Într-un bol punem crema de brânză, esența de vanilie și zahărul și mixăm până când compoziția are o textură fină și cremoasă.

Asamblare

  • Pe partea plată a unui biscuite punem circa 1-2 linguri de cremă, întindem bine pe suprafața biscuitelui, lăsând o distanță de circa 1 cm față de margine, după care acoperim cu un alt biscuite și presăm ușor pentru a nu scoate crema din mijloc.
  • Repetăm pasul anterior pentru toți biscuiții.
  • Dăm la rece pentru cel puțin 4 ore după care se poate servi.