Cu drag și dulce – de Dragoș

Salut!

Așa cum poate ai aflat deja, eu sunt Dragoș, înalt prea simțitul (asta ar fi una din glume) creator al acestui blog și al tuturor deserturilor și preparatelor pe care le-ați găsit aici până acum (de cele mai multe ori ajutat de minunata mea logodnică, Diana – țin să îi menționez numele să nu cumva să se supere și să creadă că mai am vreo logodnică de care nu știe).

Acest articol este unul în care nu voi pune reclame. Este unul dedicat vouă, tuturor celor care mă urmăriți și care îmi susțineți pasiunea (fie asta chiar și cu un like, un comentariu, o distribuire la postări). Vouă tuturor vreau să vă mulțumesc!

Unii dintre voi (și aici mă refer la prietenii apropiați și familia) mi-ați urmărit aventura în lumea deserturilor (și a preparatelor, dar ținând cont de faptul că marea majoritate a postărilor sunt deserturi, mă voi referi mai degrabă la deserturi) încă din momentul în care am creat pagina. Alții ați devenit parte din micuța comunitate de oameni care mă urmăresc pe parcurs. Unii dintre voi mi-ați și scris că vă plac preparatele din feedul de pe Instagram. Vizual. Alții mi-ați scris că ați încercat unele din rețetele mele și vi se par delicioase. Ar fi absolut genial dacă aș putea să vă dau fiecăruia dintre voi să gustați măcar un croissant, pentru că este și cel mai popular dintre preparatele mele.

Fac aici o mică chestiuță: Antonela (un food blogger talentat și o prietenă minunată pe care o găsiți aici cookingathome.ro) e una dintre persoanele care le-a și degustat (croissantele) și i-am promis și Nicoletei (care la fel ca și Antonela este un food blogger și un om minunat și pe care o găsiți aici nicoleta.catargiu) că o să primească și ea cu proxima ocazie.

Vreau să adaug aici că, din punctul meu de vedere, timpul necesar pentru a face croissantele (mai degrabă așteptarea) merită pe deplin!

O să mai las aici o listă (pentru că dacă aș pune screenshots cu fiecare feed în parte ar fi o pagină de 2 kilometri) cu o parte din oamenii care mă inspiră și al căror conturi le urmăresc cu mare drag, fie pentru imaginile delicioase cu preparatele lor, fie pentru pasiunea cu care fac ceea ce fac, așadar în ordine complet aleatorie: romandian_masala, sweets.and.others, the_bakeupartist, two_hungry_little_brothers, oh_la_la_la_patisserie, mama_gateste, andrasfoodlab, alexachivulescu, laanainbucatarie, biancaajitaru, eatingavocadoandcake, lagourmandisemousseadina, ligiasbaking, thechickpeacancook, carti_dulciuri_si_flori, ourdailyfood.ro, oana_dulcinele, gabriela.ble.food, mazilique, pancake_planet, cu_ciresel_la_joaca_retete_blw, anaconsulea, vthebaker, miruna.lica, evelinpapp.dietitian, andreeachinesefood, pasoi_cooks. Dacă vă place mâncarea și dacă vă plac oamenii faini, musai măcar să intrați pe profilul lor (nu e obligatoriu să îi urmăriți, dar măcar să vedeți ce fac și cum o fac).

La jobul meu precedent m-am ocupat de partea de graphic design, iar momentul meu preferat din an era când se apropia septembrie și trebuia să fac calendarul. În 2017 am făcut asta pentru a 2-a oară, dar era special pentru că am făcut calendarul pentru 2018 cu fotografii făcute de mine în România (în câteva locuri pe care le-am vizitat special pentru asta). Îmi imaginam atunci cât de fain ar fi să fac la un moment dat un calendar cu deserturile pe care le facem și le fotografiez eu. Dar nu simțeam că deserturile pe care le facem sunt atât de apetisante sau nu le prind eu bine în poze. Așa că a rămas acolo undeva.

Dar ideea a rămas acolo. Anul trecut, la sfârșitul verii, mi-a venit din nou în minte să fac asta pentru blogul meu, dar nu prea aveam poze bune din care să aleg și nici nu prea aveam timp. Un job full time și 2 ore pierdute pe drum între job și acasă îmi mâncau destul de mult timp și am lăsat-o baltă iar.

Până azi! Bine, nu chiar azi că eu am început munca de aproape o lună și chiar și zilele trecute am mai făcut mici finisări la el.

Am postat teases pe Instagram. Am făcut un countdown care începea de la 12 și s-a terminat la 1. Eram curios dacă cineva o să își dea seama despre ce va fi vorba și fierbeam de nerăbdare să treacă zilele și să vă arăt minunea. Nu a ghicit nimeni și mă bucur că a rămas o surpriză până acum.

Așadar, vă las cu un mic cadou: un fișier grafic pregătit pentru print cu calendarul meu pentru anul 2021. Înainte să săriți cu click-ul pe link-ul de unde puteți să îl descărcați vreau să vă spun că am pus în el fotografiile pe care eu (și Diana, bineînțeles) le-am considerat cele mai frumoase și cele mai potrivite pentru fiecare lună în parte.

Ce îmi doresc eu este să vă placă și să fiți încântați de acest mic cadou pe care vi-l fac. (Pentru a-l descărca trebuie să dați un click pe butonul mare de mai jos și acolo găsiți fișierul PDF cu calendarul – iar sub buton este un carusel cu imaginile din calendar)

Fișierul este unul mare, dar puteți să îl puneți pe un stick și să mergeți la orice tipografie/xerox să îl listați. Este pregătit pentru print, deci doar trebuie să mergeți și să spuneți că vreți să îl printați. Calendarul este unul mare, de perete, cu dimensiunile 33 x 46 cm (păi nu ne jucăm aici).

Disclaimer: vă ofer acest material grafic gratuit STRICT pentru uz propriu și personal (îl agăți în birou, în cameră, în bucătărie). Folosirea acestui fișier grafic (sau a fotografiilor prezente în fișier) în orice alt scop decât cel descris anterior este ilegală fără acordul meu și poate fi pedepsită prin lege. Nu, nu e nici un bai dacă printezi 10 și le dai cadou prietenilor, dar e bai dacă printezi măcar unul și îl vinzi.

Încă o dată vreau să vă mulțumesc pentru că mă urmăriți și pentru că sunteți alături de noi în această minunată călătorie culinară!

P.S. Aș vrea să îmi spuneți (fie printr-un e-mail sau un mesaj pe pagina de Facebook/Instagram) dacă vă place acest gen de cadou, iar pe viitor s-ar putea să revin și cu altele.