Bomboane Raffaello
Unul din lucrurile care îmi lipsește cel mai mult în perioada asta este să ies din casă, să merg la supermarket și să mă plimb printre rafturi. Bine, eu de cele mai multe ori făceam asta fără un scop anume, de exemplu ”Trebuie să cumpăr fructe sau legume sau carne sau x sau y sau z”. Pur și simplu îmi place să mă plimb aiurea printre rafturi și dacă îmi făcea ceva cu ochiul puneam o pungă de chipsuri sau un baton de ciocolată sau 2-3 beri cu ghimbir în coș. Lucruri simple.
Cel mai mult îmi plăcea când erau amenajate rafturi cu bomboane, praline, dulciuri, etc. chiar la intrarea în supermarket, lucru ce se întâmplă de obicei în perioada sărbătorilor. Le știți voi. Și când vedeam eu ditamai raftul plin de Raffaello (care îi plac și Dianei, pentru că sunt cu cocos și cred că ar putea supraviețui doar cu apă, lumină, Raffaello și Bounty și cafea) băleam și mă scurgeam încet vreo 2-3 minute în fața lor, după care avansam spre alte lucruri mai puțin tentante.
Am zis că dacă tot ne plac atât de mult să încercăm să facem și noi bomboane Raffaello. Am făcut varianta fără miez crocant de migdală din două motive – nu aveam migdale și Diana e puțin alergică la ele. Ce a ieșit? Vedeți mai jos.
Ingrediente
- 370 g lapte condensat
- 110 g lapte praf
- 45 g unt
- 315 g cocos + 50 g cocos (pentru decorat bomboanele)
Mod de preparare
- Într-un bol mare mixăm laptele condensat, laptele praf și untul până când avem o compoziție omogenă.
- Adăugăm fulgii de cocos și mixăm bine.
- După ce compoziția este omogenă dăm la frigider pentru 30-40 de minute, până când compoziția poate fi modelată ușor cu mâinile.
- Scoatem de la frigider și formăm bile de dimensiuni aproximativ egale (noi am luat cam 1,5 lingurițe de compoziție pentru fiecare bilă).
- Rulăm fiecare bilă în fulgii de cocos pe care i-am păstrat pentru decor.
- Se pot servi imediat, iar dacă nu se servesc îi dăm la frigider până când vor fi înfulecate.
Comenteaza