Brioșe cu ciocolată

Am stat noi și ne-am gândit bine că parcă nu am mai mâncat ceva dulce de aproape 2-3 zile. Bine, dulce gătit de noi. Și cum stăteam noi pe gânduri i-a venit Dianei ideea să facem brioșe cu ciocolată. Experimentase ea ceva cu ele și a ieșit super delicios, așa că am zis că trebuie să facem iar și să vă arătăm și vouă.

Dacă nu v-am mai spus asta, v-o spun acum: brioșele sunt unul din acele deserturi care se fac foarte repede și pot fi super delicioase! Iar dacă ies urâte și nu stau în formă, dar au gust bun, tot sunt perfecte! Așa facem și noi: dacă iese vreuna urâtă, o scoatem din poză și o mănânc eu repede, nu cumva să se simtă prost lângă celelalte.

Gata cu vorba. Vă las cu rețeta!

Ingrediente

  • 175 g unt
  • 175 g ciocolată
  • 200 g zahăr
  • 55 g cacao
  • 85 g făină
  • 3 ouă
  • 1 linguriță cafea instant
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/4 linguriță sare

Mod de preparare

  • Preîncălzim cuptorul la 180°C.
  • Într-un bol mare mixăm ouăle împreună cu zahărul circa 4-5 minute, până când compoziția devine spumoasă.
  • Tăiem untul în bucăți și rupem ciocolata în bucăți mici, după care le punem într-un bol și dăm la micro până când se topesc complet.
  • Amestecăm bine până când compoziția devine omogenă și are o textură catifelată și cremoasă.
  • Într-un alt bol amestecăm ingredientele uscate – făina, cacao, sarea și cafeaua instant – până când acestea se combină.
  • Adăugăm esența de vanilie și compoziția de ciocolată și unt peste ouă și mixăm până când compoziția este omogenă.
  • Adăugăm ingredientele uscate și mixăm la viteză mică până când se combină cu compoziția din bol.
  • Tapetăm o tavă de brioșe cu 12 hârtii de brioșe.
  • Împărțim compoziția în cele 12 forme.
  • Dăm la cuptor pentru 13-15 minute.
  • După ce le scoatem de la cuptor le lăsăm să se răcească 10-15 minute (măcar) după care se pot savura.
  • Cât timp încă sunt calde vor avea un mijloc umed, asemănător cu cel al lava cake.