Brioșe cu fulgi de ovăz și fructe
Ne gândeam noi că nu am mai făcut de foarte mult timp brioșe. Și parcă ne era poftă de ceva dulce care se face foarte simplu, foarte repede și cu ingrediente pe care le aveam în casă, în frigider. Bine, Diana mă tot întreba ”Ce facem dulce? Când vrei să facem brioșele? Nu le facem? Nu vrei acum? Acum ce faci? Nu mergem să facem brioșe?” sau orice altă întrebare din acest spectru. La cât de pofticioși suntem ar trebui să fim de cel puțin de 2 ori mai plini de sine decât suntem.
Diana a scos fructele să se decongeleze încă de seara dinainte: căpșuni și coacăze. Cea mai grea parte era așteptarea până dimineață când urma să le și facem. De cum ne-am trezit am luat micul dejun, am pregătit restul ingredientelor, am luat telefonul în mână să și filmăm (pentru că pe Instagram am pus și rețeta video step by step deci follow me) și ne-am apucat de treabă.
Să vă mai țin la povești? Nu vă mai țin la povești. Vă las cu rețeta!
Ingrediente
- 100 g fulgi de ovăz
- 240 g iaurt
- 140 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 220 g zahăr brun
- 1 ou
- 50 ml ulei
- coaja de la o lămâie
- 150 g fructe (noi am folosit căpșuni și coacăze pe care le aveam în congelator)
Mod de preparare
- Preîncălzim cuptorul la 200°C.
- Tapetăm o tavă de brioșe cu 12 hârtii de brioșe.
- Amestecăm fulgii de ovăz și iaurtul într-un bol mic și lăsăm deoparte.
- Într-un bol mare amestecăm făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și zahărul brun.
- Adăugăm oul, uleiul și coaja de lămâie peste ingredientele uscate.
- Turnăm întreaga compoziție de ovăz și iaurt peste ingredientele uscate și amestecăm până când se omogenizează.
- Adăugăm fructele (noi am folosit căpșuni și coacăze).
- Împărțim compoziția în cele 12 forme.
- Dăm la cuptor pentru 18-20 de minute.
- După ce le scoatem de la cuptor le lăsăm să se răcească 10-15 minute (măcar) după care se pot savura.
Comenteaza