Brownie Lasagna
În ultimele două săptămâni am făcut croissante aproape în fiecare zi. Apartamentul era călduț și plin de un miros plăcut de foietaj proaspăt scos din cuptor. Dacă era decembrie și ningea afară, puteai să crezi că ești copil acasă la mama care îți făcea pâine caldă. Deci trebuie neapărată să încercați și voi asta! Pentru că am vrut să schimb puțin atmosfera și trebuia să mai pun ceva și pe blog, că prea eram ca o casetă stricată care punea croissante după croissante la stories pe Instagram, am zis să încercăm și altceva.
Îmi era super poftă de brownie și dacă e cu ciocolată evident că îi place și Dianei, deci când i-am spus că vreau să facem brownie lasagna a fost puțin sceptică pentru că nu știa ce idei îmi trec prin cap. După ce i-am explicat și a văzut ce a ieșit, s-a mai liniștit. Ce să mai zic că era nerăbdătoare să se răcească blatul să putem să ronțăim marginile pe care urma să le tăiem?
Ingrediente
Pentru blat
- 500 g ciocolată (am folosit Nestle Dessert Noir)
- 400 g unt
- 350 g zahăr
- 250 g zahăr brun
- 8 ouă
- 4 lingurițe esență de vanilie
- 300 g făină
Pentru cremă
- 300 g cremă de brânză Philadelphia Original
- 300 g brânză de vaci (nesărată!)
- 200 ml frișcă
- 50 g zahăr pudră
Opțional se poate decora cu migdale prăjite.
Mod de preparare
Pentru blat
- Preîncălzim cuptorul la 180°C.
- Tapetăm două tăvi de 35×25 cm cu hârtie de copt. Dacă aveți doar una veți face blaturile pe rând.
- Punem ciocolata mărunțită împreună cu untul la bain-marie.
- Amestecăm constant până când ciocolata și untul se topesc complet.
- Se ia amestecul de pe foc, adăugăm zahărul tos și cel brun și amestecăm până când se integrează în compoziție.
- Adăugăm ouăle pe rând, unul câte unul, amestecând energic după fiecare adăugare, până când oul se integrează în compoziție.
- Adăugăm făina și esența de vanilie și amestecăm până când compoziția devine omogenă.
- Turnăm cantități egale din compoziție în cele două tăvi (dacă aveți doar o tavă turnați jumătate din cantitate în tavă, urmând să facem cel de-al doilea blat ulterior).
- Se dă la cuptor la 180°C pentru 25-30 de minute. După 25 de minute, dacă o scobitoare introdusă în blat (în diferite zone pe blat) iese uscată, atunci scoatem aluatul. Altfel lăsăm încă 5 minute.
- După ce scoatem de la cuptor lăsăm să se răcească cel puțin o oră.
Pentru cremă
- Într-un bol mixăm împreună, la viteză medie, crema de brânză, brânza dulce de vaci și zahărul.
- Când compoziția devine omogenă adăugăm frișca și mixăm până când compoziția are o textură fină, mătăsoasă.
Asamblare
- Noi am ales să tăiem marginile blatului pentru a avea un blat cât mai nivelat la extremități (după tăierea marginilor am avut blaturi de 34×22 cm). Atenție, ideal ar fi să tăiați marginile ambelor blaturi în așa fel încât la final blaturile să fie de dimensiuni egale.
- Tăiem blaturile la mijloc în 2 dreptunghiuri egale (la noi au fost blaturi de 17×22 cm). Înseamnă că vom avea 4 blaturi de 17×22 cm! Orice alt număr de blaturi necesită reluarea cursurilor de matematică de clasa 1.
- Pe un fund de lemn (sau pe un platou) așezăm un blat peste care punem 1/4 (un sfert) din cremă și o nivelăm pe toată suprafața blatului.
- Așezăm următorul blat peste și punem 1/4 din cremă pe care din nou o nivelăm pe suprafața blatului.
- Repetăm pasul anterior și pentru celelalte două blaturi.
- Done!
- P.S. Așa cum am menționat la ingrediente, se poate decora cu fulgi de migdale prăjiți. Se pun circa 15-20 g fulgi de migdale într-o tigaie pe foc mediu și se amestecă ușor cu o spatulă în ei pentru a nu se arde. Când încep să aibă o culoare arămie, îi luăm de pe foc și îi lăsăm să se răcească la temperatura camerei cel puțin 30 de minute.
Comenteaza