Bundt cu cireșe

Zilele trecute a ajuns la noi premiul de la concursul organizat de Nestle Dessert România. Asta în ideea că pe lângă voucher am primit și câteva tablete de ciocolată, albă și neagră. Iar asta cerea în mod foarte clar că trebuie să le folosim. Nu cumva să stea prea mult și să prindă mucegai sau cine știe ce minuni. Să mă trezesc noaptea că umblu în somn și mestec ciocolata cu tot cu ambalaj.

Și pentru că cireșele sunt în plin sezon și cireșul din grădină e doldora de ele, am zis să mai facem încă un desert cu cireșe. Promitem că o luăm mai ușor cu ele, dar pe acesta trebuia să îl facem. Am mai făcut unul cu cireșe amarena la începutul perioadei de carantină care la rândul lui a fost super delicios, dar nu am mai apucat să îl pozăm. De data asta, însă, i-am făcut și poze frumoase. Gustul a fost la fel de bun!

Ingrediente

Aluat

  • 325 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 175 g unt
  • 300 g zahăr
  • 85 g ciocolată albă
  • 3 ouă
  • 300 g iaurt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 300 g cireșe fără sâmburi

Glazură

  • 250 ml ciocolată albă
  • 20 ml frișcă lichidă
  • 20 ml coulis de cireșe (opțional – coulis de cireșe am făcut AICI)

Mod de preparare

Aluat

  • Preîncălzim cuptorul la 180°C.
  • Într-un bol amestecăm făina, praful de copt și sarea, după care lăsăm deoparte.
  • Într-un alt bol mixăm untul până când devine cremos.
  • Adăugăm treptat zahărul și mixăm până când se integrează în compoziție.
  • Adăugăm ouăle unul câte unul și mixăm până când compoziția este omogenă.
  • Urmează să adăugăm treptat și alternativ ingredientele umede (iaurtul) și cele uscate (făina) în compoziție și mixăm până când compoziția este omogenă.
  • La final adăugăm ciocolata albă mărunțită, esența de vanilie, coaja de lămâie și cireșele și amestecăm totul cu ajutorul unei spatule, doar cât să se îmbine cu restul ingredientelor.
  • Tava de bundt o ungem cu unt pe interior urmând să turnăm în ea toată compoziția.
  • Dăm la cuptor pentru 45-50 de minute. După 45 de minute verificăm dacă o scobitoare introdusă în mijlocul blatului iese uscată. Dacă nu, mai lăsăm 5 minute.
  • Scoatem și lăsăm să se răcească jumătate de oră după care scoatem din tavă și lăsăm să se răcească complet.

Glazura

  • Într-un bol punem ciocolata mărunțită, frișca și coulis de cireșe și dăm la microunde pentru 1 minut.
  • Scoatem și amestecăm până când compoziția este cremoasă și are o textură fină.
  • Acoperim prăjitura cu glazură.