Bundt cu piersici
Weekend-urile de vară petrecute la bunicii Dianei, în Gătaia, sunt o combinație super faină de muncă, relaxare, bălăceală în piscină și gătit. Și mâncat, bineînțeles, altfel pentru ce atâta gătit?
Mai înseamnă și o mulțime de fructe proaspete culese direct din grădină. Îți plouă în gură de cât sunt de bune! Cred că de prin luna iunie a tot primit fructe de la bunici și ne tot bucurăm de ele. Ei bine, pentru că în curând se termină sezonul piersicilor, am vrut să facem un bundt cu piersici pe care să îl savurăm cu toții.
Spre deosebire de pruni, aici nu a fost cazul să scutur pomii. Nici nu vreau să mă gândesc cât de neplăcut și dureros ar fi fost să îmi cadă o piersică în cap.
Ingrediente
Pentru bundt
- 400 g făină
- 3/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 270 g zahăr
- 200 ml ulei
- 300 g iaurt grecesc
- 3 ouă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 linguri zeamă de lămâie
- coaja de la o lămâie
- 8-9 piersici (de mărime medie)
Pentru glazură
- 100 g ciocolată albă
- 40 ml frișcă lichidă
Mod de preparare
- Preîncălzim cuptorul la 180°C .
- Scoatem sâmburii din piersici – circa 4-5 piersici – și le tăiem în felii de dimensiuni (aproximativ) egale – noi am tăiat fiecare piersică în 8 felii, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.
- Tava de bundt se unge bine cu unt, după care așezăm feliile de piersică în ea.
- Într-un bol combinăm făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea.
- Într-un alt bol combinăm zahărul, uleiul, iaurtul, ouăle, esența de vanilie, zeama și coaja de lămâie și amestecăm până când se dizolvă zahărul (se poate folosie fie telul, fie mixerul).
- Turnăm compoziția umedă peste compoziția uscată și mixăm până când noua compoziție devine omogenă.
- Piersicile rămase le tăiem cuburi și le punem peste aluat, amestecând ușor cu o lingură.
- Aluatul se toarnă în tava de bundt și se dă la cuptor pentru 45-50 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în prăjitură iese curată.
- După ce îl scoatem din cuptor, lăsăm să se răcească în tavă la temperatura camerei, abia apoi îl scoatem din tavă.
- Ciocolata și frișca se topesc pe bain-marie.
- Glazurăm bundt-ul după cum poftim.
Comenteaza