Chec marmorat
După o pauză destul de lungă de blog, revin cu un desert pe care l-am făcut înainte să ne mutăm în Germania. Bine, cu ideea și cu aproape toată munca la acest desert a contribuit Diana și nu vreau să îi fur acest merit. În mare parte eu am participat la partea de final: fotografiere și degustare.
Dar eu v-am mai spus vouă că Diana e la fel de pasionată de deserturi ca și mine, iar când gătim împreună ies niște deserturi absolut senzaționale. Așadar, fără să mai lungesc vorba pentru că vouă vă e poftă de ceva dulce, nu de stat la ora de lectură, vă las cu rețeta.
Ingrediente
- 250g unt la temperatura camerei
- 180g zahăr
- 5 ouă
- 300g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1/4 linguriță de sare
- 100 ml de lapte
- 3 linguri cacao
- 50 grame Nutella
- 1 linguriță esență de rom
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de chec cu o lungime de aproximativ 20cm.
- Într-un bol mixăm untul cu zahărul până când compoziția devine spumoasă.
- Adăugăm ouăle treptat, unul câte unul, mixând bine după fiecare adăugare până când compoziția este omogenă.
- Într-un alt bol amestecăm făina, praful de copt și sarea.
- Transferăm ingredientele uscate peste cele umede și mixăm.
- Adăugăm 2 treimi din cantitatea de lapte și esența de vanilie și mixăm până când compoziția este omogenă.
- Împărțim aluatul în 2 bucăți de dimensiuni aproximativ egale.
- Peste una din cele 2 bucăți de aluat punem cacao, Nutella și laptele rămas și mixăm.
- Punem în tavă mai întâi aluatul cu cacao, iar peste el turnăm aluatul alb și folosind un bețișor sau o furculiță facem un patern de marmură în aluat.
- Lovim ușor tava pe suprafața de lucru pentru a nivela aluatul și dăm la cuptor la 180°C timp de 50-60 de minute (când au trecut cele 50 de minute verificăm cu un bețișor dacă iese uscat sau nu din chec – dacă iese uscat, scoatem checul, dacă nu îl mai lăsăm 5-10 minute).
- Noi am decorat cu ciocolată topită (200g ciocolată neagră cu 50 ml lapte dat la micro timp de 45-60 de secunde, respectiv 100g ciocolată albă cu 25 ml de lapte, amestecate bine și decorat cu o linguriță).
Comenteaza