Cheesecake cu mure – batoane

Prima dată când am mâncat cheesecake a fost acum 7 ani. Mă gândesc acum în ce fel aș putea să descriu experiența respectivă și ce îmi vine în minte mă amuză: un adult merge la Mc cu prietenul lui adolescent și mănâncă PENTRU PRIMA DATĂ ÎN VIAȚA LUI o felie de cheesecake.

Un lucru este cert: între mine și cheesecake a fost dragoste la prima mușcătură. De altfel, încep să cred că atunci când vine vorba de deserturi sunt cam ușuratic. Mă îndrăgostesc mai mereu de știu eu ce desert.

Am știut de atunci că o să vreau să mănânc cât mai multe tipuri de cheesecake. Cu fructe, cu creme fine de vanilie, ciocolată sau cafea, cheesecake-ul clasic, New York cheesecake și câte și mai câte sunt. Până acum am încercat doar câteva din ele, iar acest cheesecake cu mure este doar ultimul pe această listă. De ce mure? Pentru că stăteau atât de apetisant în tufă și arătau atât de bine și de proaspete încât nu am putut să ne abținem.

Vă mai spun doar un lucru și vă las cu rețeta: gustul dulce acrișor îl face o alegere potrivită pentru o zi caldă de vară.

Ingrediente

Pentru blat

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 80 g unt
  • 100 g zahăr
  • un vârf de sare

Pentru umplutură

  • 1 kg brânză dulce de vaci (5% grăsime)
  • 300 g zahăr
  • 3 ouă mari
  • 2 gălbenușuri
  • 10 g coajă de lămâie
  • 60 ml zeamă de lămâie
  • 30 g făină albă

Pentru gemul de mure

  • 150 g mure
  • 50 g zahăr

Mod de preparare

  • Preîncălzim cuptorul la 180°C .
  • Tapetăm o tavă de 30×20 cm cu hârtie de copt.
  • Într-un bol mare amestecăm biscuiții zdrobiți foarte fin, zahărul și sarea.
  • Adăugăm untul și amestecăm până când compoziția este omogenă.
  • Punem compoziția de biscuiți în tavă și o întindem uniform.
  • Dăm tava la cuptor pentru 10 minute, după care o scoatem și o lăsăm să se răcească.
  • Într-un bol mare mixăm brânza dulce până când aceasta are consistența unei creme fine, circa 3 minute.
  • Adăugăm zahărul, ouăle și gălbenușurile și mixăm până când compoziția este fină și cremoasă, circa 2 minute.
  • Adăugăm zeama și coaja de lămâie și amestecăm cu ajutorul unei spatule până când compoziția devine omogenă.
  • Adăugăm făină și amestecăm repede până când aceasta se integrează în compoziție.
  • Turnăm compoziția de brânză peste blat și lăsăm deoparte.
  • Murele le punem într-un blender și le mixăm până când avem o textură fină.
  • Trecem compoziția printr-o sită fină, pentru a nu rămâne semințe.
  • Adăugăm zahărul și amestecăm până când compoziția devine omogenă.
  • Turnăm compoziția peste crema de brânză și folosind o scobitoare (sau o furculiță) facem modele pe suprafața cremei.
  • Dăm la cuptor pentru 35-40 de minute.
  • După ce scoatem de la cuptor lăsăm să se răcească la temperatura camerei, după care introducem desertul la frigider cel puțin 2 ore înainte de a servi.