Cheesecake cu piersici și rubarbă

Zilele astea suntem doar cu gândul la mâncăruri sau deserturi răcoritoare, ceva care să ne mai răcorească puțin, pentru că gradele multe din termometru ne fac zilele și mai obositoare decât ar trebui să fie. La ultima tură de cumpărături la Kaufland am găsit cea mai frumoasă rubarbă. Și nu că o aveam pe lista de cumpărături, dar când am văzut cât de bine arată, nu am putut să nu cumpăr câteva bucăți. Am zis că găsesc eu o idee de desert pentru ele.

Acasă aveam piersici pe care Diana le cumpărase cu o zi înainte și ce mi-a trecut mie prin cap? ”Băi, parcă sună interesant combinația de piersici și rubarbă”. Și pentru că aveam și cremă de brânză în frigider, am zis că un cheesecake sună bine. Nu este un desert pompos sau complicat. Dar uneori pur și simplu vrei să faci un desert simplu care este plin de savoare te răcorește pur și simplu.

Vă las cu rețeta mai jos.

Ingrediente

Blat

  • 250 g biscuiți digestivi
  • 125 g unt topit

Cremă

  • 700 g cremă de brânză Philadelphia
  • 500 g brânză dulce de vaci
  • 150 g zahăr
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 2 plicuri gelatină
  • 200 g apă rece

Gemuri

Pentru gemul de piersici:

  • 2 piersici mari (circa 200-250 g)
  • 75-100 g zahăr

Pentru gemul de rubarbă

  • 250 g rubarbă
  • 75-100 g zahăr

Mod de preparare

Gemurile

Pentru că trebuie să așteptăm să se răcească complet, vom începe cu gemurile.

Gem de piersici

  • Spălăm piersicile, scoatem sâmburii din ele și le tăiem în bucăți mici.
  • Punem piersicile împreună cu zahărul într-o cratiță și dăm la foc mediu.
  • Când zahărul se topește începem să amestecăm încet.
  • După ce fructele încep să lase sirop, reducem la foc mic și lăsăm pe foc, amestecând uneori, încă 10 minute.
  • Luăm de pe foc și lăsăm să se răcească 5-10 minute după care transferăm în bolul de blender și blendăm bine gemul.
  • Transferăm într-un bol și lăsăm să se răcească complet.

Gem de rubarbă

  • Spălăm rubarba și o tăiem în bucăți mici.
  • Punem bucățile de rubarbă împreună cu zahărul într-o cratiță și dăm la foc mediu.
  • Când zahărul se topește începem să amestecăm încet.
  • După ce rubarba începe să își schimbe textura și devine vâscoasă, reducem la foc mic și amestecăm uneori, până când siropul începe să aibă o substanță vâscoasă.
  • Luăm de pe foc și lăsăm să se răcească 5-10 minute după care transferăm în bolul de blender și blendăm bine gemul.
  • Transferăm într-un bol și lăsăm să se răcească complet.

Blat

  • Biscuiții zdrobiți fin îi punem într-un bol împreună cu untul topit.
  • Amestecăm bine până când avem o compoziție omogenă.
  • Transferăm compoziția în tavă și nivelăm folosind o lingură (sau fundul unui pahar larg – de ex. pahar de whisky).
  • Dăm la rece cel puțin 30 de minute.

Crema

  • Într-un bol punem apa rece și peste ea pudrăm gelatina pe care o vom prepara conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Într-un bol mare mixăm crema de brânză, brânza dulce de vaci, zahărul și esența de vanilie.
  • Adăugăm gelatina preparată și amestecăm folosind un tel.
  • Împărțim compoziția în două părți egale.
  • În una din cele două părți vom pune gemul de piersici și amestecăm până când compoziția este omogenă.
  • Facem la fel și cu cealaltă parte de cremă și gemul de rubarbă.
  • Transferăm cele două creme în tavă.
  • Eu am pus câte o lingură de cremă cu piersici, una cu rubarbă și tot așa, dar puteți să puneți crema în straturi.
  • Dăm la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Pentru un plus de imagine am caramelizat câteva felii de piersică și după ce le-am așezat pe desert le-am glazurat cu caramelul în care au fost caramelizate.