Cheesecake San Sebastian
Cei câțiva dintre voi care ați citit postarea de la Rostock vă amintiți cu siguranță că v-am spus de cheesecake San Sebastian, cel pe care l-a comandat Diana în prima noastră seară acolo. Eu v-am zis că îmi părea cunoscut și aduce puțin cu cheesecake-ul ars sau Basque Burnt cheesecake. Tot acolo am spus că o să îl încerc.
Well, am făcut-o. Ba chiar am făcut-o de două ori. Prima dată nu v-am spus nimic, pentru că am vrut să fiu sigur de ce fac și rezultatul, deși bun, nu era exact ceea ce am vrut eu. Mi-am zis că a 2-a oară mai reglez la cantități, mai adaug, mai scot și sper să iasă ce îmi doresc eu. Și a ieșit!
Un singur lucru mai scriu aici și vă las să îl încercați și voi: este cel mai simplu de făcut cheesecake ever! Ba să știți că și la clătite e nevoie de mai mult efort decât la acest cheesecake. Gata. Vă las cu rețeta!
Ingrediente
Cantitățile sunt pentru o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm. Brânza, frișca și ouăle trebuie să fie la temperatura camerei!!!!!
- 875 g cremă de brânză Philadelphia
- 400 g frișcă
- 5 ouă
- 225 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 25 ml zeamă de lămâie
- coaja de la o lămâie
- 25 g făină
- 10 g amidon
- 1/4 linguriță de sare
Mod de preparare
- Preîncălzim cuptorul la 240°C.
- Ungem interiorul tăvii cu unt și o tapetăm cu hârtie de copt. Marginile hârtiei care ies mult prea în afară din tavă vor fi tăiate.
- Într-un bol mare mixăm crema de brânză, zahărul și zahărul vanilat până când acesta se topește complet.
- Într-un alt bol batem ouăle.
- Transferăm ouăle în 4 părți în bolul cu crema de brânză, amestecând bine după fiecare adăugare.
- Folosind o spatulă verificați fundul bolului pentru a nu avea cocoloașe sau bucăți din crema de brânză.
- Adăugăm zeama de lămâie, coaja de lămâie și praful de sare și amestecăm bine.
- Dăm făina și amidonul prin sită în bol și amestecăm bine, asigurându-ne că nu avem cocoloașe.
- Adăugăm frișca treptat și amestecăm constant până când aceasta se integrează în compoziție.
- Transferăm compoziția în tavă și dăm la cuptor 30-35 de minute.
- La mine suprafața desertului începe să se caramelizeze cam la 28-30 de minute, deci să nu vă îngrijorați dacă nu se întâmplă foarte repede.
- Ideal este să nu lăsați desertul mai mult de 35 de minute la cuptor, chiar dacă suprafața nu se caramelizează complet (textura va fi una coagulată și nu cremoasă).
- Lăsați desertul să se răcească integral înainte de a-l degusta (cel puțin 2 ore). După ce se răcește complet poate fi pus la rece.
Comenteaza