Cherry delight
Au început să se coacă cireșele în grădină și noi am zis că ar fi cazul să începem cu dreptul și să facem un desert cu cireșe. Pur și simplu nu se putea altfel. Pentru că nu toate cireșele erau coapte complet, a trebuit să stau cocoțat pe o scară pe care am tot plimbat-o de jur împrejurul cireșului să pot să le culeg pe cele mai coapte și mai frumoase. Nu mi-a luat decât puțin mai mult de o oră.
Dar a meritat! Am făcut acest desert care e practic un cheesecake, dar cu un topping delicios și aromat de cireșe. Mai mult nu vă zic. Vă las să îl încercați și să spuneți voi!
Ingrediente
Blat
- 600 g biscuiți Oreo
- 100 g unt
Cremă
- 800 g brânză Philadelphia original
- 400 g frișcă
- 150 g zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
- 10 g gelatină
Topping
- 500 g cireșe
- 180 ml apă
- 20 ml zeamă de lămâie
- 1 linguriță esență de vanilie
- 20 g amidon
- 100 g zahăr
Mod de preparare
Blat
- Mărunțim fin biscuiții (noi i-am dat prin blender) și îi punem într-un bol mare.
- Adăugăm untul topit și amestecăm până când untul se absoarbe complet în biscuiți.
- Turnăm compoziția de biscuiți într-o tavă de 30x25cm și o nivelăm.
- Dăm tava la rece cel puțin 30 de minute.
Crema
- Într-un bol mixăm frișca până când face vârfuri.
- Într-un alt bol mixăm crema de brânză cu zahărul și esența de vanilie până când compoziția este omogenă.
- Adăugăm câte un sfert din frișcă peste crema de brânză și amestecăm cu o spatulă până când integrăm frișca complet în compoziție.
- Într-un bol punem 80 ml apă rece peste care punem gelatina și lăsăm să stea 10 minute.
- După ce au trecut cele 10 minute, punem bolul pe baie de aburi și amestecăm constant până când gelatina se dizolvă complet.
- Turnăm gelatina peste compoziția de frișcă și brânză și amestecăm până când se integrează în compoziție, după care turnăm compoziția peste blatul de biscuiți și dăm la rece cel puțin 2 ore.
Topping de cireșe
- Punem cireșele, apa, zahărul și amidonul într-o cratiță și lăsăm la foc mediu până când compoziția începe să fiarbă, amestecând constant.
- Reducem la foc mic și lăsăm pe foc până când compoziția începe să scadă iar siropul lăsat de cireșe începe să se îngroașe.
- Luăm de pe foc și lăsăm să se răcească complet.
- După ce s-a răcit complet punem peste crema de brânză și dăm la rece cel puțin 2 ore, după care se poate servi.
Comenteaza