Cornulețe în două culori
Au trecut și sărbătorile, au trecut cu ele și zilele libere, iar asta înseamnă că am rămas fără deserturi, evident. Nu știu ce idei aveați voi în cap, dar asta s-a întâmplat. Păi cât pot să și țină niște amărâte de 3 deserturi? Câteva zile. Nu mai avem de ieri. Dezastru!
Pentru că noi avem mai mereu poftă de ceva dulce și încă avem ingrediente să gătim, am furat caietul de rețete al bunicii Dianei și ne-am inspirat de acolo pentru un desert simplu, rapid și care se face cu ingrediente pe care aproape sigur le avem cu toții prin casă: cornulețe în două culori.
Cum să vă zic eu, cornulețe acestea se vor a fi un fel de variantă muuuuult mai rapidă și mai simplă a croissantelor. Bine, nu e același lucru, dar măcar pare că seamănă. Nu? Oricum, au ieșit gustoase și acum avem pe ce să ronțăim când ne uităm la TV. Rețeta o găsiți mai jos. Spor și poftă!
Ingrediente
Aluat
- 750 g făină
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 300 ml lapte
- 200 ml ulei
- 2 linguri cacao pudră
Sirop
- 300 g zahăr
- 250 ml apă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță esență de rom
Mod de preparare
Aluat
- Într-un bol încălzim 150 ml lapte (trebuie să fie călduț, nu fierbinte) peste care punem drojdia și o linguriță de zahăr.
- Amestecăm până când drojdia se dizolvă și lăsăm să stea 10 minute.
- Într-un bol mare punem făina, praful de sare, praful de copt și scorțișoara.
- Într-un alt bol mixăm ouăle cu zahărul până când avem o compoziție spumoasă, apoi adăugăm restul de lapte și uleiul.
- Adăugăm treptat ingredientele uscate până când se integrează în compoziție, după care adăugăm și laptele cu drojdie și mixăm până când avem un aluat nelipicios.
- Împărțim aluatul în 2 bucăți – una din ele să fie cu circa 20 g mai grea decât cealaltă.
- Punem jumătatea mai mică de aluat într-un vas mare, punem pudra de cacao peste și frământăm până când se integrează în aluat.
- Împărțim ambele aluaturi (atât cel alb, cât și cel negru) în 6 bucăți cu mase egale (!).
- Preîncălzim cuptorul la 180°C.
- Pudrăm suprafața de lucru cu făină și întindem pe rând câte o bucată de aluat alb și negru.
- Întindem aluatul în forma unui cerc (cât mai aproape de cerc, nu este necesar să fie un cerc perfect) până când acesta devine semitransparent și se poate distinge suprafața de lucru de sub el.
- Punem (în funcție de preferințe) un aluat peste celălalt și tăiem în 8 bucăți.
- Rulăm cele 8 bucăți de aluat și continuăm la fel și cu celelalte bile de aluat rămase.
- Tapetăm două tăvi cu hârtie de copt.
- Punem cornulețele în tăvi și dăm la cuptor timp de 12-14 minute la 180°C.
- După ce le scoatem lăsăm să se răcească circa 15-20 minute.
Sirop
- Punem toate ingredientele într-o cratiță și dăm pe foc mediu.
- Amestecăm până când compoziția începe să se îngroașe, după care luăm de pe foc și lăsăm să se răcească circa 10-15 minute.
- După ce au trecut cele 15 minute dăm fiecare cornuleț prin sirop (de la câteva secunde la 1-2 minute, în funcție de cât de însiropate vreți să fie) și le punem într-un vas/tavă pe care vor sta până când siropul se absoarbe complet.
Comenteaza