Tis’ the season to be jolly

Cam așa vor începe toate postările din decembrie.

Chiar dacă a început sezonul rece și afară e un atât de frig, abia am așteptat să vină decembrie. Vorbisem cu Nico, de la Foodieopedia încă din noiembrie și am zis că e musai să mergem la București la Food Bloggers Conference. Bineînțeles, dacă primim invitație.

And we did!

Dăm pe repede înainte cam o lună și în 4 decembrie, pe la 9:15, dârdâiam de frig în stație așteptând-o pe Nico să ajungă de la aeroport. -7 grade!!!

Santa called. He wants Rudolph back. Oh wait, it was you.

It was the red nose that got me confused.

Nu aveam mult de mers până la Radison Blu, locația unde s-a ținut evenimentul. Impactul inițial a fost cel al trecerii de la frig la căldură. După ce ne-am dezmorțit oasele, am urcat la etajul 1 unde ne-am înregistrat. Am primit badge-urile și un goodies bag plin de bunătăți Deluxe de la Lidl.

Food Bloggers Conference

Locația era plină de oameni care mișunau curioși. Ei, poate nu la fel de curioși ca noi. Pentru noi aceasta a fost prima ediție la care participam.

Ne-a întâmpinat un perete mare plin cu bunătăți interesante al celor de la Lidl. Vă spun drept că mi-a plăcut modul în care au prezentat asta. Adică? Vedeți mai jos.

Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference

Pentru că mai erau câteva minute bune până la începerea conferinței am zis să vedem și noi ce bunătăți găsim. Nu a trebuit să ne plimbăm prea mult până ce m-am oprit în fața standului celor de la Nestle Dessert România și era musai să iau ceva dulce făcut de cei de la Sweetela.

Food Bloggers ConferenceFood Bloggers Conference

Trebuie să mă credeți pe cuvânt că deserturile lor cu ciocolată albă și neagră de la Nestle au fost nemaipomenite!

Tot lângă standul lor ne-am întâlnit și cu Alexandra (o super fată din echipa Nestle). Ochiul meu de șoim a observat un caiețel în mâna ei șiiii… Era vorba despre rețetarul Nestle! Da, chiar cel în care apare rețeta mea! A fost super drăguț când Alexandra m-a rugat să îi semnez rețetarul.

Ah, da. Tot Alexandra ne-a spus că Nestle a dorit să facă o surpriză tuturor participanților la conferință și că vom fi primii care vor primi rețetarele. Când ne-am așezat în sală a fost chiar așa cum a spus ea: fiecare participant a primit un rețetar și câte o ciocolată Nestle Dessert Noir și Nestle Dessert Blanc.

Food Bloggers Conference Food Bloggers ConferencePentru că se făcuse aproape ora 10 și conferința urma să înceapă, ne-am găsit locuri în sală și ne-am așezat.

Prima sesiune a fost EAT SHARE LOVE. Sebastian Farcaș (barista), Olguța Oana Iliescu (pastry chef), Mirela Mateescu (wine curator & sommelier) și Cristi Lazăr (chef) ne-au delectat cu subiecte interesante. Spre exemplu, deși nu sunt băutor de cafea, am învățat de la Sebastian care este modul corect pentru a face cafea la ibric. Olguța ne-a vorbit despre deserturile ei în care folosește ingrediente precum busuioc sau bacon (tre să fac și eu deserturi cu bacon!). Prietenii mei știu că sunt un băutor de bere, dar Mirela cred că a vrăjit întreaga sală cu carisma ei și m-a făcut curios în legătură cu vinurile. De la ea am aflat și ce vin să beau de Crăciun după ce mănânc sarmale. La final am avut parte chiar și de o demonstrație: un plating făcut de Chef Cristi Lazăr.

Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference

La finalul primei sesiuni am avut pauza de prânz. Și vă spun sincer că aș fi făcut și poze la bunătățile de acolo. Dar mi-era atât de poftă și era atât de multă lume de jur împrejur încât am răsuflat resemnat și m-am rezumat la a mânca doar.

Și, evident, după o masă sănătoasă merge și un desert. Chiar două. Și le-am luat de la standul celor de la Haagen-Dazs. A fost prima dată când am mâncat înghețata lor și concluzia a fost foarte simplă: heaven in a little cup! Am încercat doar două arome, din cele peste 10 pe care le aveau, dar știu sigur că preferata mea este vanillas macadamia nut brittle. Pur și simplu nemaipomenită!

Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference

Înainte să intrăm în sală pentru sesiunea a 2-a, am făcut o oprire scurtă și la standul Beko de unde am luat un smoothie cu fructe și un set de coastere (care au rețete pentru smoothies!)

Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference

Ne-am întors la locurile noastre din sală nerăbdători să înceapă sesiunea a doua. Vorbeam cu Nico și ziceam că imediat ar trebui să apară Chef Florin Dumitrescu (and let’s be honest: dacă îți place să gătești, omul respectiv este un idol pentru tine), iar una din doamnele care erau la aceeași masă cu noi ne-a spus că l-a văzut pe hol în urmă cu doar câteva momente (nu am reținut numele dumneavoastră, dar mulțumesc din nou!).

Așa că am luat-o pe Nico și țopăind ca Hansel și Gretel într-o utopie de turtă dulce, am mers să îl căutăm pe Chef. L-am găsit între căsuțele de turtă dulce și munții de condimente și fructe confiate. L-am salutat și l-am rugat să facem o poză cu el. AAAAAND WE DID!

Food Bloggers Conference

Acum că aveam poza cu Chef Florin Dumitrescu, ne-am întors în sală și am așteptat să înceapă a doua sesiune – FOOD TALK.

În sesiunea moderată de Valentin Hristu (antreprenor HoReCa), invitații săi – Florin Dumitrescu (chef), Samuel Le Torriellec (executive chef – L’Atelier Relais & Chateux), George Baciu (head chef – Caffe Citta), Laura Laurențiu (blogger – lauralaurentiu.ro) și Gabriel Gavrilescu (owner – Amuse Bouche) – au discutat printre altele despre experiența și părerile lor legate de conceptul farm to table, despre impactul showurilor culinare în România sau despre ce cred ei că lipsește în industria restaurantelor în România.

Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference

Ultima pauză, cea dintre a doua și a treia sesiune, a fost și cea în care ne-am dat seama că timpul a trecut pe nevăzute și conferința urma să se termine curând. Nico era dezamăgită. ”Venim sigur și la anul!” îmi spunea.

Oh, trebuie să menționez că tot în ultima pauză am întâlnit o Moldoveancă descurcăreață, pe Ioana, care are și un profil de instragram super fain. Am făcut schimb de bloguri (pentru că, la urma urmei, facem și puțin networking la astfel de evenimente).

A fost o pauză mai scurtă în care am făcut poze și am mai gustat deserturi.

Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference

Ultima sesiune – NEW WAVE IN FOOD BLOGGING – i-a avut ca invitații pe Alexandra Crăciun (founder – Pinch of Salt), Mia Munteanu (blogger – thenatureproject.ro), Iulia Albu (celebrity influencer), Darius Vlad Crețan (artist – Condimentele lui Noste), Brîndușa Bîrsan (instagremmer) și Tania Bordianu (blogger – retetecutania.ro), cu Cristian Manafu (managing partner – Evensys) în rol de moderator.

Invitații au vorbit despre proiectele lor, despre lucrurile care îi inspiră, despre ce vor să facă. Cu riscul de a o supăra pe Iulia Albu (nu că mi-ar citi ea blogul), am fost dezamăgit să o văd în rol de cavaler și fără găină.

Food Bloggers Conference Food Bloggers Conference

Și…cam asta a fost pentru noi Food Bloggers Conference. La final am tras concluzia că: ”Venim și la anu’!”.

P.S. Mențiuni și pentru goodies bag de la Beko, de la care am primit un șorț pentru gătit și o cană pentru cafea și micuța cutie cu condimente de la Fuchs.