Macaroane cu brânză

Unul dintre cele mai delicioase deserturi pe care le-am făcut în ultima vreme este: macaroane cu brânză! Pardon. Nu este un desert. Oh well. Când stomacul cere, noi îi dăm (ok, nu este tocmai cea mai bună idee să mănânci non-stop sau la ore târzii din noapte, dar sper că se înțelege ideea).

Zilele trecute mi se făcuse o poftă teribilă de macaroanele cu brânză pe care le făcea mama când eram mic. Îmi ploua în gură după ele. Dar știam că niște macaroane cu brânză simple nu o să îmi satisfacă pofta. Mi-era poftă de genul celor pe care le vezi în filme sau seriale americane.

Așa că, după doar câteva ore de curățenie în apartament (teribil de entuziasmat de făcut curățenie), m-am pus pe treabă. Ah, da. Doar pe jumătate. Între reprizele de făcut macaroane cu brânză, am avut și un shooting. Dar asta este o poveste pentru blogul de foto. 2 ore mai târziu am început treaba serioasă și a ieșit ceva delicios. Diana a fost și ea super încântată de ele.

Ingrediente

Pentru crustă

  • 30 g unt
  • 2-3 căței de usturoi dat prin presă (cu cât mai mult, cu atât mai delicios)
  • 100 g biscuiți sărați mărunțiți (pentru că a fost vorba de macaroane cu brânză, eu am mers pe varianta de Tuc cu brânză – un pachet este de ajuns)

Pentru macaroane cu brânză

  • 500g paste integrale (preferință personală – am mers pe varianta penne, dar folosiți ce vă place)
  • 50 g unt
  • 30 g făină
  • 750 ml lapte (am folosit cu 1,5% grăsime)
  • 300 g cheddar
  • 200 g brie (fără crustă)
  • 200 g gorgonzola
  • 200 g mozzarella
  • 1/2 linguriță boabe de muștar pisate
  • 1/4 linguriță pudră de chilli
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță piper

Mod de preparare

  • Preîncălzim cuptorul la 180°C.
  • Pastele le punem la fiert conform informațiilor de pe ambalaj (diferite tipuri de paste au diferiți timpi de fierbere).
  • După ce au fiert turnăm pastele în strecurător și lăsăm deoparte.
  • Între timp facem crusta de biscuiți pentru paste.
  • Într-o cratiță punem untul la topit la foc mediu.
  • Se adaugă usturoiul și îl sotăm cca 30 de secunde, iar apoi adăugăm biscuiții și amestecăm.
  • Prăjim biscuiții circa 3-4 minute, amestecând frecvent pentru a evita să îi ardem.
  • Când biscuiții sunt ușor prăjiți, luăm de pe foc și lăsăm deoparte.
  • În același vas în care au fiert pastele topim untul pe foc mediu.
  • Adăugăm făina și amestecăm la foc mic pentru cca 1 minut, amestecând rar, pentru a evita riscul să se ardă compoziția.
  • Adăugăm laptele treptat și amestecăm la foc mediu până când dă în clocot.
  • Amestecăm frecvent până când sosul începe să se îngroașe, moment în care luăm de pe foc și adăugăm brânza (cheddar, brie, gorgonzola, mozzarella), boabele de muștar, pudra de chilli, sarea și piperul.
  • Se amestecă până când compoziția devine omogenă și brânza se topește complet.
  • Punem pastele peste și amestecăm energic cu sosul.
  • Ungem pereții unei tăvi ceramice cu unt, după care transferăm compoziția de macaroane cu brânză în tavă.
  • Presărăm uniform biscuiții peste compoziție.
  • Dăm la cuptor pentru 20 de minute.

Iar de aici nu rămâne decât să vă spun ”Poftă mare!”

Stagiul în care stai gură cască în fața cuptorului
Am început să mâncăm din mijloc. Pentru că de ce nu?
1 month ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *