Maracoane cu nuci și caramel sărat

Pentru că îmi era dor de unul din deserturile pe care le mâncam când eram mic, am zis să facem niște macaroane cu nucă. Dar pentru că am vrut să fac ceva mai special cu ele, le-am asortat cu un sos delicios de caramel sărat. Sunt sigur că și mamei mele i-ar fi plăcut nemaipomenit de mult pentru că știu că atunci când am făcut cheesecake cu caramel sărat m-a întrebat când mai fac pentru că i se pare prea delicios.

Această rețetă este una deosebit de simplu de realizat, așadar nu vă mai țin la treabă și vă las să vă apucați de gătit!

Ah, da… Pentru că Diana are o alergie la nuci, am făcut pentru ea o variantă în care am înlocuit nuca cu măr copt, care este o altă asociere perfectă pentru caramelul sărat. Nu mă credeți? Încercați și îmi spuneți după!

Ingrediente

Ingredientele sunt pentru o porție (o persoană). Se măresc în funcție de numărul de porții care se vor servi.

  • 60 g paste (noi am folosit tăiței lați – sau, mai fancy, fettuccine)
  • 20 g nucă mărunțită
  • 30 g caramel sărat
  • un vârf de sare

În cazul în care nu aveți caramel sărat găsiți rețeta aici – Caramel sărat

Mod de preparare

  • Într-o oală mare punem 700 ml de apă la fiert.
  • În momentul în care apa dă în clocot punem sarea.
  • Adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucționilor de pe ambalaj.
  • Nuca mărunțită o punem într-o tigaie și o dăm câteva minute pe foc mediu, doar cât să se rumenească puțin.
  • Pastele fierte le strecurăm de apă (nu punem apă rece peste ele când le strecurăm!).
  • Le punem într-o farfurie sau într-un bol mic, adăugăm nuca mărunțită și caramelul și servim.
  • Am făcut și o variantă cu măr după cum urmează: decojim 2 mere, le scoatem miezul și le feliem. Punem într-o tigaie pe foc mediu 10 g de unt și lăsăm să se topească, după care adăugăm merele și 15 g zahăr brun. Amestecăm ușor și lăsăm să stea pe foc circa 15-20 de minute, până când merele vor fi moi. La fel vom pune pastele în farfurie, adăugăm merele și caramelul sărat și servim.