Mousse de miere
De curând Apiland a împlinit 17 ani, ocazie cu care au oferit reduceri la multe din produsele de pe site-ul lor. Pentru că sunt un mare fan miere nu am putut să ratez ocazia și mi-am comandat două borcane cu miere (de castan și de tei), bomboane cu miere (v-am zis că îmi place mierea?) și pentru Diana am cumpărat săpunuri cu miere și diferite arome (cel cu cimbrișor miroase superb!!!).
M-am tot gândit de atunci ce desert aș putea să fac în care să încorporez mierea și să o fac să iasă în evidență. Să fie vedetă! Nu e deloc o treabă ușoară, pentru că de cele mai multe ori mierea este folosită ca înlocuitor pentru zahăr și nu este un aliment care să iasă în față în preparate. Ei bine, nu și azi!
După câteva zile (cum zic eu pe scurt la ”două săptămâni”) de cercetări și căutat idei și modalități de a pune asta în practică, am hotărât să fac un mousse de miere. A ieșit al naibii de bun: o cremă pufoasă, aerată, cu un gust delicios! Evident, cu miere!
Disclaimer: Postarea aceasta nu este sponsorizată! Pur și simplu mă bucur să promovez un produs de care sunt foarte încântat!
Ingrediente
- 5 ouă – la temperatura camerei
- 170 g miere
- 400 g iaurt grecesc
- 50 ml apă
- 5 g gelatină
- rodie pentru decor
- un bol mare cu apă rece și gheață
Mod de preparare
- Începem prin a separa ouăle. Vom folosi albușurile și gălbenușurile separat.
- Albușurile se mixează până când fac vârfuri tari, după care adăugăm 50 g miere și mixăm încă 30 de secunde.
- Gălbenușurile se amestecă împreună cu 120 g miere la bain marie, pe foc mediu, circa 10 minute, până când compoziția are tendința să se îngroașe.
- Luăm oala cu gălbenușurile de pe foc și o punem în bolul cu apă rece, amestecând constant până când crema se răcește la temperatura camerei.
- Adăugăm câte o treime din iaurt, treptat, și amestecăm ușor folosind o spatulă.
- Adăugăm peste gălbenușuri spuma de albușuri și integrăm ușor folosind spatula.
- 5 g de gelatină se lasă la înmuiat în 50 ml de apă pentru 10 minute, după care se dă la foc mic pe bain marie până când gelatina se dizolvă complet.
- Turnăm gelatina peste cremă și amestecăm cu spatula până când se integrează complet.
- Compoziția se pune în pahare/ramekinuri/boluri și se dă la frigider peste noapte.
- Am decorat cu miere și rodie (pentru un plus drăguț de culoare).
Comenteaza