Pancakes cu fulgi de ovăz

”Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei” auzim mereu și peste tot. Nu de puține ori mi s-a întâmplat să ratez cu totul micul dejun și să îl iau deodată cu prânzul. Îmi place să nu pierd nimic când vine vorba de mâncare. Dar acum vreau să vorbim despre micul dejun și unul din preparatele care ne încântă și ne place să îl degustăm la această masă.

Pancakes! Da, le știm cu toții. Bucăți pufoase și gustoase peste care punem gem, miere, unt, sirop de arțar sau fiecare cu ce preferințe o avea. Mă gândesc că sigur există și cineva care pune zacuscă pe ele. Mmm… O fi și asta o idee: pancakes cu zacuscă. De data aceasta am făcut pancakes cu fulgi de ovăz pe care le-am decorat foarte drăguț cu un ganache de ciocolată albă și căpșuni. Mai mult nu vă zic. Vă las să le încercați și voi!

Ingrediente

  • 180 g fulgi de ovăz măcinați prin mașina de zahăr
  • 1 banană mică sau medie
  • 1 ou
  • 250 ml lapte soia (poate fi înlocuit cu orice tip de lapte)
  • 2 lingurițe de miere
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1/4 linguriță sare

Mod de preparare

  • Punem toate ingredientele în blender și mixăm timp de 2-3 minute.
  • Punem tigaia pe foc și ungem cu puțin ulei.
  • Cu ajutorul unui polonic mic măsurăm cantitatea de compoziție pe care o folosim pentru fiecare pancake și o turnăm în tigaie.
  • În momentul în care observăm că pe marginea pancakes se formează niște mici bule întoarcem pe cealaltă parte cu ajutorul unei spatule.
  • Verificăm când este gata și pe cealaltă parte și scoatem.
  • Repetăm pentru restul compoziției.
  • Pentru decor am dat la microunde 80 g ciocolată albă și 25 ml lapte pentru 40 de secunde, după care am scos și am amestecat până când am avut o compoziție omogenă, fină și cremoasă. Am turnat compoziția deasupra turnulețului de clătite și am decorat cu căpșuni și mentă proaspătă culeasă din grădină.