Pască cu ciocolată

Este deja al 3-lea an la rând când răspund „Prezent” la provocările culinare pe care le lansează cei de la Nestle Dessert România, de data aceasta în colaborare cu Ioana de la Cărți, dulciuri și flori.

Eram nerăbdători să vină Paștele și să facem cozonac și pască, iar această provocare a venit tocmai la țanc. Ne-am adaptat doar puțin tematicii concursului.

Am făcut unele mici (sau mari) modificări rețetei, dar am respectat tema și cerințele concursului. Ce mai atâta vorbă? Vă las să vă apucați și voi de treabă, doar vine Paștele imediat!

Ingrediente

 

  • 750 g brânză dulce
  • 6 ouă
  • 80 g făină
  • 150 g zahăr
  • 250 g stafide
  • 50 g lapte praf
  • 500 g smântână cu 30% grăsime
  • 100 g unt cu 82% grăsime
  • 20 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 lingură esență de rom
  • zeama de la o portocală
  • 40 ml apă
  • 200 g ciocolată Nestle Dessert Noir

Decor

  • 20 g zahăr pudră
  • 20 g fulgi de migdale

Mod de preparare

  • Într-un bol mic punem esența de rom, sucul de portocală, apa și peste punem stafidele să se hidrateze pentru 45 de minute.
  • După ce au trecut cele 45 de minute punem stafidele într-o strecurătoare și lăsăm să se scurgă excesul de lichid din ele.
  • Într-un bol mare mixăm împreună brânza dulce, ouăle, zahărul, laptele praf, smântâna, zahărul vanilat, făina și esența de vanilie.
  • Când compoziția este omogenă adăugăm untul topit și mixăm.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C.
  • Adăugăm stafidele și mixăm cu o spatulă.
  • Turnăm compoziția într-o tavă cu diametrul de 26 cm.
  • Topim ciocolata Nestle Dessert Noir și o punem peste compoziție, după care facem vârtejuri folosind o scobitoare sau coada de la o linguriță.
  • Dăm la cuptor pentru 40 de minute la 180°C.
  • După ce scoatem de la cuptor lăsăm să se răcească complet, după care decorăm cu fulgi de migdale rumeniți ușor în tigaie și zahăr pudră.