Salată cu mango și jamon – Chefi la cuțite

Despre experiența mea la Chefi la Cuțite am scris aici, iar despre momentul din bootcamp am scris aici. Cum doar ce revăzusem momentele pe care le-am trăit atunci, m-am gândit că e musai să încerc iar salata de acolo. Așa cum am scris și în postarea despre bootcamp, este o rețetă super simplu de făcut! Tot ce trebuie să faci este să: cumperi ingredientele, tai ingredientele (sigur se trezește vreunul sau vreuna mai specială care să încerce să îmi spună că zeama de lămâie poate fi tăiată), le pui împreună într-un bol, le amesteci și e gata de mâncat. Atât de simplu!

Gata cu poveștile. Trecem la rețetă!

Ingrediente

  • 1/2 mango
  • 70 g jamon
  • coada de la o ceapă verde
  • 1 ardei roșu
  • 200 g brânză cottage
  • 150 g iaurt grecesc
  • un vârf de sare
  • o linguriță zeamă de lămâie

Mod de preparare

  • Curățăm mango și tăiem jumătate din fruct în cubulețe mici.
  • Jamonul îl tăiem în felii de circa 1 cm grosime.
  • Spălăm ceapa verde și tăiem coada în rondele micuțe.
  • Ardeiul roșu se spală bine, se secționează pe mijloc și se scot semințele din el, după care îl tăiem cubulețe mici.
  • Într-un bol mai mare punem mango, jamonul, ceapa și ardeiul, peste care punem zeama de lămâie și sarea și amestecăm.
  • Adăugăm brânza cottage și iaurtul grecesc și mixăm ușor cu o lingură până când celelalte ingrediente sunt integrate în crema de brânză.
  • Se poate mânca pe loc sau se poate da la rece cel puțin o oră înainte de servire.
  • Ca și sugestie de servire: am cumpărat o ditamai baguette pe care am tăiat-o în felii și am dat-o la cuptor 15 minute la 180°C, destul cât să fie crunchy, dar nu prea tare.
  • De asemenea, am decorat cu ceapă verde pentru un plus de culoare.