Salată cu mango și jamon – Chefi la cuțite
Despre experiența mea la Chefi la Cuțite am scris aici, iar despre momentul din bootcamp am scris aici. Cum doar ce revăzusem momentele pe care le-am trăit atunci, m-am gândit că e musai să încerc iar salata de acolo. Așa cum am scris și în postarea despre bootcamp, este o rețetă super simplu de făcut! Tot ce trebuie să faci este să: cumperi ingredientele, tai ingredientele (sigur se trezește vreunul sau vreuna mai specială care să încerce să îmi spună că zeama de lămâie poate fi tăiată), le pui împreună într-un bol, le amesteci și e gata de mâncat. Atât de simplu!
Gata cu poveștile. Trecem la rețetă!
Ingrediente
- 1/2 mango
- 70 g jamon
- coada de la o ceapă verde
- 1 ardei roșu
- 200 g brânză cottage
- 150 g iaurt grecesc
- un vârf de sare
- o linguriță zeamă de lămâie
Mod de preparare
- Curățăm mango și tăiem jumătate din fruct în cubulețe mici.
- Jamonul îl tăiem în felii de circa 1 cm grosime.
- Spălăm ceapa verde și tăiem coada în rondele micuțe.
- Ardeiul roșu se spală bine, se secționează pe mijloc și se scot semințele din el, după care îl tăiem cubulețe mici.
- Într-un bol mai mare punem mango, jamonul, ceapa și ardeiul, peste care punem zeama de lămâie și sarea și amestecăm.
- Adăugăm brânza cottage și iaurtul grecesc și mixăm ușor cu o lingură până când celelalte ingrediente sunt integrate în crema de brânză.
- Se poate mânca pe loc sau se poate da la rece cel puțin o oră înainte de servire.
- Ca și sugestie de servire: am cumpărat o ditamai baguette pe care am tăiat-o în felii și am dat-o la cuptor 15 minute la 180°C, destul cât să fie crunchy, dar nu prea tare.
- De asemenea, am decorat cu ceapă verde pentru un plus de culoare.
Comenteaza