Tort negresă cu Nutella
A trecut iar vara. Și odată cu vara a trecut și aniversarea mea și a bunicii Dianei. Așteptam deja de câteva zile să am timp să scriu câteva rânduri, mai ales pentru că desertul făcut pentru această ocazie, și anume un delicios tort negresă cu Nutella, a fost un deliciu.
Începusem să mă gândesc la tortul pentru aniversare încă cu 2 săptămâni înainte de eveniment. Oscilam între atâtea torturi delicioase și… Și… Ce să vezi? Într-o zi, la birou fiind, mă gândeam ”ce deserturi îmi plac mie cel mai mult?” Unul din primele deserturi care mi-a venit în minte a fost brownie. Mă gândeam cum aș putea să fac un brownie cu Nutella. Și atunci m-a lovit.
”Facem tort negresă cu Nutella!” a fost replica mea când Diana m-a întrebat dacă știu ce vreau să facem. Cel mai greu a fost cu Nutella, pentru că nu mai era deloc la hypermarketul de la care ne facem noi de obicei cumpărăturile (pentru că e cel mai aproape de casă). Dar drumul meu de la birou spre casă e plin de supermarketuri, așa că problema a fost rezolvată ușor.
Acest tort este unul mai dulce decât deserturile pe care le facem de obicei, dar este pur și simplu un deliciu. Iar dulciurile pe care le-am folosit pentru decor nu fac decât să îndulcească și mai tare lucrurile.
Ingrediente
- 400 g zahăr brun
- 300 g unt topit
- 1 plic cafea ness
- 1 linguriță esență de vanilie
- 6 ouă + 3 gălbenușuri
- 60 g cacao
- 150 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriță sare
- 300 g ciocolată Nestle Dessert Noir mărunțită
- 400 g făină
- 300 g Nutella
- 400 ml frișcă
- 50 ml apă
- 20 g zahăr
Mod de preparare
Începem cu blaturile:
- Preîncălzim cuptorul la 180°C.
- Tapetăm 3 tăvi rotunde cu diametrul de 26 cm cu hârtie de copt.
- Într-un bol mare amestecăm zahărul, untul topit, pudra de cafea, esența de vanilie, cele 6 ouă și cele 3 gălbenușuri până când compoziția devine omogenă.
- Adăugăm 50 g pudră de cacao, uleiul și ciocolata și amestecăm.
- Într-un alt bol combinăm făina, sarea și praful de copt.
- Adăugăm compoziția de ciocolată peste făină și amestecăm până când compoziția devine omogenă.
- Împărțim compoziția în 3 părți egale și o turnăm în tăvi.
- Se dă la cuptor la 180°C pentru 25-30 de minute.
Crema:
- Într-un bol mare batem frișca până când face vârfuri.
- Adăugăm Nutella treptat și amestecăm cu o lingură.
Asamblare:
- Într-un pahar amestecăm apa, 10 g de cacao și 20 g zahăr.
- Pe o suprafață plană așezăm un blat și folosind o pensulă ungem cu blatul cu cca o treime din siropul de cacao.
- Folosind o spatulă întindem 1/4 din cantitatea de cremă uniform pe suprafața blatului.
- Repetăm cei doi pași anteriori pentru celelalte două blaturi.
- Folosim crema rămasă pentru exteriorul tortului.
Rămâne doar să decorăm. Noi am ales să facem un ganache de ciocolată din 50 ml de frișcă lichidă și 50 g ciocolată, amestecate pe bain marie până când ciocolata se topește și compoziția devine omogenă. Am decorat tortul și cu mini ciocolățele Snickers, Kinder Bueno și Kinder Duplo.
Comenteaza